Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

PORIADNE ZAMKNITE: Veľkonočné sviatky prinášajú i krádeže v bytoch

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Páchatelia sa podľa polície do bytov dostávajú napríklad po znefunkčnení magnetického zámku vchodových dverí bytového domu.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Veľkonočné sviatky prinášajú prípady opitých mladistvých či otravy krvi alkoholom. Polícia zasahuje i pri fyzických konfliktoch. Zvyšuje sa tiež riziko krádeží v bytoch a domoch. Uviedla to hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Barbora Krajčovičová.

"V situáciách, kedy nájdeme deti pod vplyvom alkoholu, privolávame ich rodičov. O pokute rozhodujú sociálne oddelenia miestnych úradov, pod ktoré deti spadajú," priblížila. Upozornila, že rodičia spravidla stratia nárok na prídavky na deti na tri mesiace.

Počas Veľkej noci sa zvyšuje tiež riziko krádeží v bytoch alebo domoch. Páchatelia sa podľa hovorkyne do bytov dostávajú napríklad po znefunkčnení magnetického zámku vchodových dverí bytového domu.

Polícia preto ľuďom odporúča, aby dbali na správne zatvárenie magnetických dverí. Dôležité je podľa nej tiež nezverejňovať informácie o pobyte z dovolenky na sociálnych sieťach. "Počas vašej neprítomnosti požiadajte napríklad príbuzných, dôveryhodných známych alebo dobrých susedov, aby vám pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali neporušenosť bytu alebo domu," doplnila Krajčovičová.

Počas Veľkej noci eviduje bratislavská polícia aj problémy s parkovaním a zablokované ulice. "Časté problémy sú na Ceste mládeže, pri vrchu Kamzík, v oblasti Peknej cesty a pri ďalších populárnych lokalitách," spresnila hovorkyňa. Odporúča sa preto využitie verejnej dopravy.