Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Bratislava vyhlásila konanie na prenájom stánkov na vianočných trhoch

Rozsvietením vianočného stromčeka na Hlavnom námestí krátko po 17.00 h sa v piatok 18. novembra 2016 v Bratislave začali mestské Vianočné trhy 2016. Tie samospráva pripravila opätovne aj na Františkánskom a Primaciálnom námestí, potrvajú až do 22. decembra. Na snímke vianočné trhy na Hlavnom námestí. Bratislava, 18. novembra Foto: TASR/Michal Svítok

Koncept mestského vianočného trhu má byť aj tento rok zameraný na kvalitné, ekologické, bezpečné a vizuálne atraktívne podujatie.

Bratislava 8. júna (TASR) – Mesto Bratislava vyhlásilo výberové konanie na prenájom stánkov na vianočných trhoch, ktoré sú plánované od 20. novembra do 22. decembra. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 20. júla cez elektronický formulár. Výberové konanie sa týka stánkov na Hlavnom námestí zameraných na predaj vianočných darčekov, balených potravín, nápojov a jedla určeného na priamu konzumáciu. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Novinkou tohtoročných vianočných trhov je takzvaný rotačný stánok. "Záujemcovia si ho budú môcť prenajať na obdobie jedného týždňa a počas vianočných trhov sa v ňom vystriedajú štyri subjekty. V minulosti bola možnosť prenájmu len na celé obdobie konania vianočných trhov," vysvetlila Rajčanová. Okrem toho všetci predajcovia tento rok zaplatia pri prihlásení nižšiu opciu, a to desať percent z celkovej sumy nájmu.

Komisia pre výber uchádzačov vo výberovom konaní pre vianočné trhy bude posudzovať žiadosti o nájom stánku podľa viacerých kritérií, a to originalita a kvalita ponúkaného tovaru, kvalita prezentácie zákazníkovi, regionálnosť a sezónnosť ponúkaného tovaru, referencie a história uchádzača i výška ponúkaného nájomného. Presná forma a podmienky podpory neziskových organizácií počas vianočných trhov budú spresnené v priebehu septembra.

Mesto Bratislava bude sledovať vývoj epidemiologickej situácie a súvisiace opatrenia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. O prípadných zmenách v organizácii vianočných trhov bude včas informovať. Magistrát si vyhradil právo výberové konanie kedykoľvek do uzavretia nájomných zmlúv zrušiť alebo neuzatvoriť nájomnú zmluvu s ktorýmkoľvek zo záujemcov zo závažných dôvodov, pričom poskytne odôvodnenie.

Koncept mestského vianočného trhu má byť aj tento rok zameraný na kvalitné, ekologické, bezpečné a vizuálne atraktívne podujatie. Na trhoch sa majú používať vratné poháre, kompostovateľný riad a chýbať nebude ani systém triedenia odpadu.