Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Bratislava v lete plánuje opraviť ďalšie výtlky

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Dotácia milión eur od Bratislavského samosprávneho kraja stále nie je na účte magistrátu, ten ju však plánuje využiť na opravy poškodených úsekov na Račianskej, Žitnej, Roľníckej aj Brnianskej ulici.

Bratislava 10. júla (TASR) - Mesto Bratislava pokračuje v opravách rozbitých ciest aj v letných mesiacoch. Dotácia vo výške milión eur od Bratislavského samosprávneho kraja stále nie je na jeho účte, magistrát ju však plánuje využiť na opravy poškodených úsekov na Račianskej, Žitnej, Roľníckej aj Brnianskej ulici, tvrdí hovorca hlavného mesta Stanislav Ščepán. Mesto avizuje, že opravy v lete čiastočne obmedzia dopravu. Koncom júla sa obmedzenia dotknú aj frekventovanej križovatky na Slovnaftskej ulici.

Hlavné mesto by podľa hovorcu vzhľadom na rozsah poškodení potrebovalo viac než päťnásobok sumy, ktoré má z troch zdrojov na opravy k dispozícii. Vodiči mohli zaregistrovať opravené úseky na viacerých hlavných ťahoch, vrátane Nábrežia arm. gen. L. Svobodu, Staromestskej, na Palisádach, Hlavnej, Panónskej, Rusovskej, Podunajskej, Tomášikovej, na Starých Gruntoch a ďalších. "Z mimoriadnej vládnej dotácie 1,3 milióna eur Bratislava už značnú časť minula. Mesto má objednané práce za 955.618 eur a fakturované už za 883.171 eur. Zo svojich zdrojov objednalo opravy ciest za 644.420 eur, vyfakturované sú už za 128.928 eur," povedal hovorca.

Najkritickejšie miesta so zvýšeným množstvom výtlkov, sieťových rozpadov, ako aj pozdĺžnych a priečnych nerovností, cestári vyspravujú odfrézovaním porušených konštrukčných vrstiev s následnou pokládkou novými modifikovanými živičnými vrstvami.

Vodiči môžu naďalej sledovať priebeh opráv na webovej stránke mesta a na adrese vytlk@bratislava.sk môžu v priebehu celého leta nahlasovať svoje podnety v súvislosti s prebiehajúcimi opravami komunikácií.