Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislava začala rekonštruovať Jeséniovu ulicu na Kolibe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Asfalt vymení za dlažbu, ktorá bude vodopriepustná, dlhšie vydrží a je estetickejšia.

Bratislava 13. júna (TASR) - Mesto Bratislava začalo rekonštruovať Jeséniovu ulicu na Kolibe. Asfalt vymení za dlažbu, ktorá bude vodopriepustná, dlhšie vydrží a je estetickejšia.

"Na viacerých miestach rozšírime úzky chodník, keďže mal v niektorých miestach šírku len 1,2 metra. Celá ulica bude obsahovať vodopriepustné riešenia, kvalitnejšie výsadbové plochy a stĺpiky alebo mobiliár, aby bol priestor pre chodcov bezpečnejší," uviedol bratislavský magistrát.

V rámci rekonštrukcie pristúpi mesto na jeseň aj k výmene stromov. "Vysadíme tu o osem stromov viac. Nevhodné podmienky pre korene stromov majú za následok ich zlý zdravotný stav, preto v rámci rekonštrukcie výrazne skvalitníme prekoreniteľný priestor pre stromy," spresnila samospráva. Zväčšiť sa má aj výsadbová plocha a vymení sa za špeciálny štrukturálny substrát vhodný pre dlhodobý rast stromov.

Mesto chce, aby bola ulica priechodná aj počas prebiehajúcich prác. Rekonštrukciu budú preto realizovať najprv na jednej strane ulice. Na jeseň zrekonštruujú druhú stranu ulice. Magistrát avizuje, že má v pláne aj ďalšie takéto komplexné rekonštrukcie ulíc v Bratislave.