Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

BRATISLAVA:Detská nemocnica vymení nábytok, okná či podlahy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pacienti by mali mať k dispozícii viac 260 nových sedení v čakárňach, 50 prebaľovacích pultov či 35 stolíkov.

Bratislava 20. mája (TASR) – Detská nemocnica s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave sa v najbližších mesiacoch chystá rekonštruovať priestory. V čakárňach bude nový nábytok, plánovaná je i výmena starých hliníkových okien a PVC podláh. Celkovo by to malo stáť viac ako 700.000 eur bez DPH. Vyplýva to z oznámení vo Vestníku verejného obstarávania. Nemocnica to bude hradiť z kapitálových výdavkov.

Pacienti by mali mať k dispozícii viac 260 nových sedení v čakárňach, 50 prebaľovacích pultov či 35 stolíkov. V priestoroch vymenia podlahy a okná, ktoré už nevyhovujú technickému stavu. "Zlepší sa tým mikroprostredie a usporí energia na vykurovanie," povedala pre TASR hovorkyňa najväčšej detskej nemocnice na Slovensku Dana Kamenická. Nábytok je už podľa nej opotrebovaný, nový bude moderný a splní prísne požiadavky na antibakteriálnu a chemicky stálu úpravu.

Rekonštrukcia bude prebiehať počas plnej prevádzky. Na prácu by v nemocnici chceli využiť aj soboty. "Všetko bude organizované tak, aby to v minimálnej miere zasiahlo do poskytovania zdravotnej starostlivosti. Ambulancie budú fungovať naplno," informovala Kamenická. O prípadných zmenách bude nemocnica pacientov včas informovať.