Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Práce na hrubej stavbe policajnej stanice v Pentagone sú skoro hotové

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Termín otvorenia stanice v priestoroch bývalého pohostinstva sa predpokladá v letných mesiacoch.

Bratislava 28. mája (TASR) - Práce na hrubej stavbe novej stanice bratislavskej mestskej polície v obytnom dome "Pentagon" na Stavbárskej ulici v bratislavskej Vrakuni sú už takmer dokončené. Informuje o tom mestská polícia s tým, že v najbližších týždňoch budú prebiehať práce na elektrických rozvodoch a úprave povrchov stien a podláh.

Termín otvorenia stanice v priestoroch bývalého pohostinstva sa predpokladá v letných mesiacoch. "Súčasťou stanice bude, obdobne ako na Útvare zásahovej jednotky a kynológie na Obchodnej ulici, aj front office – teda miesto prvého kontaktu," spresnila mestská polícia.

Obyvatelia tu budú môcť nahlasovať podnety alebo sa prísť s policajtmi poradiť v prípade akéhokoľvek problému. "Nové pracovisko na Stavbárskej ulici nám umožní dôvernejšie poznať situáciu v mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice, byť efektívnejší pri riešení problémov a zároveň pôsobiť preventívne," podotkla polícia.

Stálou prítomnosťou mestských policajtov chce bratislavská samospráva zvýšiť bezpečnosť v lokalite, ktorá má dlhodobé problémy s drogovo závislými ľuďmi a drogovými dílermi. Na začiatku by v novej stanici mala mať polícia päťdňovú službu, ak sa podarí získať ďalších policajtov, tak neskôr aj sedemdňovú službu.

Priestory bývalého pohostinstva kúpilo hlavné mesto za vyše 200.000 eur. Minulý rok na jeseň to odsúhlasilo bratislavské mestské zastupiteľstvo. O vybudovanie stanice štátnej či mestskej polície v okolí Pentagonu roky žiadajú mestské časti Vrakuňa i Podunajské Biskupice. V roku 2017 tam na krátky čas mesto postavilo dočasnú stanicu mestskej polície. Sídlila však len v prívesnom karavane a podľa vrakunského starostu Martina Kuruca projekt nepriniesol želaný efekt.