Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislave na Mýtnej ulici prepadli stávkovú kanceláriu

Ilustračné foto Foto: TASR

K priamemu ublíženiu na zdraví pri prepade nedošlo. Polícia po ozbrojenom zlodejovi v súčasnosti pátra

Bratislava 31. mája (TASR) - Polícia začala pátranie po mužovi, ktorý dnes predpoludním prepadol stávkovú kanceláriu na Mýtnej ulici v Bratislave. Muž bol podľa doterajších informácií ozbrojený.

"Podľa oznámenia o lúpežnom prepadnutí, ktoré sme dostali o 10.30 h, neznámy muž pod hrozbou použitia zbrane žiadal od zamestnankyne vydanie finančnej hotovosti," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Bratislave Petra Hrášková. Ako ďalej informovala, žena v obave o svoj život a zdravie vydala páchateľovi približne 300 eur.

"Ten následne z miesta činu ušiel," povedala Hrášková. K priamemu ublíženiu na zdraví pri prepade nedošlo.

Polícia po ozbrojenom zlodejovi v súčasnosti pátra. "Ide o muža tmavšej pleti a vyššej, asi 190 centimetrov vysokej postavy. Muž bol celý v čiernom, na hlave mal čiapku a tvár si zakrýval šálom," opísala páchateľa Hrášková.

TASR prináša výberovú chronológiu prepadov stávkových kancelárií v Bratislave v roku 2013.

24. mája 2013 - Bratislava: Prepadli dve stávkové kancelárie. Najskôr pred 11.30 h na Heyrovského ulici v Lamači a ďalšiu po 17.30 h na Račianskej ulici. Páchatelia si odniesli prvý raz 225 eur a následne asi 800 eur. V oboch prípadoch žiadali od pracovníčok peniaze pod hrozbou použitia zbrane. K ich zraneniu osôb nedošlo.

13. mája 2013 - Bratislava: Krátko pred 13.30 h lúpežne prepadol stávkovú kanceláriu na Znievskej ulici šatkou maskovaný muž. Vošiel do stávkovej kancelárie a pod hrozbou zbrane žiadal od zamestnankyne vydanie finančnej hotovosti. Žena mu v obave o svoj život a zdravie vydala hotovosť, ktorá bola predbežne vyčíslená na 200 eur. Okrem zamestnankyne sa v priestoroch nikto nenachádzal. Žena zranená nebola.

2. mája 2013 - Bratislava: Na Račianskej ulici v Bratislave popoludní prepadol stávkovú kanceláriu ozbrojený muž. Polícia prijala oznámenie krátko po 16.30 h. Keď sa muž zamestnankyni kancelárie vyhrážal, že použije zbraň, žena mu dala približne 1500 eur, muž z miesta potom ušiel. K zraneniu osôb nedošlo.

29. apríla 2013 - Bratislava: Páchateľom lúpežného prepadnutia stávkovej kancelárie na Námestí hraničiarov v bratislavskej Petržalke bol muž, ktorý sa vyhrážal použitím zbrane. K prepadnutiu došlo krátko po 13.00 h. Páchateľ žiadal zamestnankyňu stávkovej kancelárie, aby mu vydala finančnú hotovosť. Tá mu v obave o svoj život a zdravie vydala nevyčíslenú sumu. K zraneniu ženy nedošlo.

24. apríla 2013 - Bratislava: V stávkovej kancelárii sídliacej v športovej hale na bratislavských Pasienkoch došlo k lúpeži krátko pred 9.15 h, keď ozbrojený páchateľ vošiel do stávkovej kancelárie a žiadal pod hrozbou zbrane od zamestnankyne vydanie finančnej hotovosti. Zmocnil sa približne 1500 eur a ženu obral aj o mobilný telefón, zamkol mrežu na herni a z miesta činu ušiel. Lúpež sa zaobišla bez zranení.

11. marca 2013 - Bratislava: Dvojica neznámych mužov krátko po 14.15 h prepadla stávkovú kanceláriu na Znievskej ulici v Bratislave. Lupiči vošli do priestorov stávkovej kancelárie ozbrojení jednou pištoľou. Ozbrojený neznámy páchateľ pod hrozbou jej použitia žiadal od zamestnanca finančnú hotovosť. Zamestnanec stávkovej kancelárie mu v obave o svoj život a zdravie vydal finančnú hotovosť vyše 250 eur.