Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavská polícia pristúpila k ráznejším kontrolám áut v pešej zóne

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Policajti kontrolujú napríklad zásobovacie autá, ktoré majú povolenie zotrvať v cieli jazdy výhradne na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené naloženie alebo zloženie nákladu.

Bratislava 14. septembra (TASR) – Mestská polícia v Bratislave pristúpila k ráznejším kontrolám vozidiel v centre hlavného mesta. Reaguje tak na pretrvávajúci stav, keď si mnohí vodiči robia z peších zón parkovisko, avšak aj na pribúdajúci počet prevádzok nerešpektujúcich časy určené na zásobovanie. V prvé dni kontrol odhalila polícia desiatky priestupkov, v prísnejších kontrolách bude preto pokračovať.

"V prvý deň akcie Pešia zóna odhalili policajti zo Starého Mesta až 44 priestupkov. V utorok (13. 9.) to bolo 45 priestupkov," približuje vedúci oddelenia komunikácie mestskej polície Peter Borko. Pripomína, že previnilcom hrozí v blokovom konaní pokuta do 50 eur.

Policajti kontrolujú napríklad zásobovacie autá, ktoré majú povolenie zotrvať v cieli jazdy výhradne na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené naloženie alebo zloženie nákladu. Povolenie pritom platí len v určitých časoch dňa. Zároveň sa zameriava aj na obyvateľov, ktorým povolenie na vjazd neumožňuje státie na miestnych komunikáciách a verejných priestranstvách.