Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavská Rača pripravila nový projekt MŠ pri ZŠ Tbiliská

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Zachar

Mestská časť prerobila pôvodný projekt, vydané bolo aj nové stavebné povolenie. Aktuálne pripravuje podklady na verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby.

Bratislava 10. júla (TASR) - Bratislavská mestská časť Rača pripravuje výstavbu novej škôlky pri Základnej škole (ZŠ) Tbiliská. Mestská časť prerobila pôvodný projekt, vydané bolo aj nové stavebné povolenie. Aktuálne pripravuje podklady na verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. Od Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR získala samospráva dotáciu 0,5 milióna eur.

"Pre projekt novej škôlky pri ZŠ Tbiliská sme prerobili pôvodný projekt a získali nové stavebné povolenie. Pôvodne sa tam navrhovala štvorpodlažná prístavba. Po zmenách bude stavba dvojpodlažná," informuje na sociálnej sieti starosta Rače Michal Drotován.

Harmonogram prác bude podľa neho nastavený tak, aby čo najmenej ovplyvnil školu a vyučovanie. Počas výstavby bude vybudovaná nová bránka pre deti od zastávky električiek, hlavný vstup tak bude bezpečný. Detské ihrisko bude naďalej slúžiť materskej škole i prvému stupňu základnej školy. Projekt počíta aj s vlastnou jedálňou pre škôlku, aj s vlastným parkoviskom. "Pri poklese detí v budúcnosti bude možné dané priestory prerobiť na potreby základnej školy," poznamenáva Drotován.

Na projekte začala samospráva pracovať po tom, ako sa v lete 2021 prvýkrát odvolali účastníci konania v prípade MŠ Kadnárova/Tramín. Starosta ubezpečuje, že táto škôlka je pre mestskú časť stále prioritou a je potrebná. Začiatkom budúceho týždňa chce preto opätovne podať žiadosť na 2,2 milióna eur na škôlku Kadnárova. Odvolanie účastníkov bude podľa starostu opäť putovať na Okresný úrad Bratislava.

Podľa starostu však do budúcnosti nie je vylúčené, že projekt MŠ Kadnárova/Tramín sa zrealizuje skôr ako materská škola pri ZŠ Tbiliská. Jej realizácia je podľa neho o približne deväť mesiacov až rok rýchlejšia, keďže má ísť o drevostavbu.