Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Bratislavské lesy opravili cyklotrasu od Železnej studničky po Kačín

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Okrem samotnej opravy povrchu boli vyčistené aj krajnice a priepusty popri ceste, ktoré majú za úlohu odvádzať dažďovú vodu z okolitých svahov.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hlavným mestom opravili povrch cyklotrasy v dĺžke 3,3 kilometra, ktorá spája Železnú studničku s Kačínom. Asfaltovú cestu, ktorá bola v havarijnom stave, využíva množstvo cyklistov, bežcov aj peších, počas víkendov tadiaľ premáva aj linka 43.

"Tento rok dostal úplne nový povrch dlhý úsek cesty od Železnej studničky až po Kačín. Tu sa cyklisti a peší turisti môžu napojiť na sieť zrekonštruovaných ciest z minulých rokov, ktorá ich dovedie až pod Biely kríž. V lesoparku tak máme ucelenú sieť cyklotrás s novým povrchom," skonštatoval riaditeľ mestských lesov Marek Páva.

Okrem samotnej opravy povrchu boli vyčistené aj krajnice a priepusty popri ceste, ktoré majú za úlohu odvádzať dažďovú vodu z okolitých svahov. Vyčistené bolo aj okolie cesty od náletových drevín, aby sa mohla využívať celá šírka cesty, a zároveň sa tým zvýšila jej bezpečnosť.

V prípade asfaltových ciest sú prioritne opravované úseky najviac využívané na cyklistiku. V budúcnosti majú mestské lesy v pláne aj ďalšie opravy ciest, a to medzi Snežienkou a Kamzíkom, kde je podaná žiadosť o grant, a tiež na trase Lamač Klanec - Kačín. Hlavné mesto zároveň pripravuje projektovú dokumentáciu k úseku medzi Železnou studničkou a Snežienkou.

Mestské lesy spravujú vyše 3000 hektárov lesa vo vlastníctve hlavného mesta. Patria sem aj miesta ako Partizánska lúka, Železná studnička, Kačín, Kamzík či Horáreň Krasňany. Okrem vytvárania podmienok na rekreáciu obyvateľov sa zameriavajú aj na podporu ochrany prírody, ekovýchovu pre deti či šetrnú formu lesného hospodárstva.