Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bratislavské linky 79 a 67 do Podunajských Biskupíc čakajú úpravy

Ilustračná fotka. Foto: FOTO TASR – Jakub Kotian

Na úpravách sa dohodlo vedenie mestskej časti s hlavným mestom a Dopravným podnikom Bratislava (DPB).

Bratislava 9. marca (TASR) - Obyvateľov bratislavských Podunajských Biskupíc čaká od 25. marca úprava na dvoch autobusových linkách mestskej hromadnej dopravy (MHD), a to na linkách 79 a 67. Na úpravách sa dohodlo vedenie mestskej časti s hlavným mestom a Dopravným podnikom Bratislava (DPB). Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš.

"Rozumiem, že ekonomická situácia je mimoriadne náročná a pýta si aj daň v podobe nepopulárnych opatrení. Ale aj pri nich je potrebné zohľadňovať verejný záujem," konštatuje Lamoš.

Počas pracovných dní bude linka 79 (malý autobus) premávať v rozšírenom rozsahu, a to každú hodinu, s odchodmi z Lieskovca od 5.29 až 21.29 h. Finančne sa na jej premávke bude spolupodieľať aj mestská časť. Počas voľných dní linka premávať nebude. Linke hrozil pôvodne pre nízku vyťaženosť zánik, prípadne mala premávať len v rannej a popoludňajšej dopravnej špičke.

V prípade linky 67 sa pri úprave vyhovelo podnetom od miestnych obyvateľov, aby autobus nejazdil na Podunajskú bránu mimo špičky a nerušil tak pokoj najmä v ranných a večerných hodinách. Z Vinohradníckej na konečnú zastávku Ovčiarska budú po novom zachádzať iba spoje v špičke a počas pracovných dní.