Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bratislavské mestské časti hľadajú záujemcov na členov komisií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Podmienky a požiadavky na uchádzačov zverejnili mestské časti na svojom webe. Súčasťou je životopis i motivačný list, prípadne krátke zhodnotenie záujmu pre danú komisiu.

Bratislava 26. januára (TASR) – Niektoré bratislavské mestské časti hľadajú záujemcov z radov svojich obyvateľov, ktorí by sa chceli stať členmi niektorých miestnych odborných komisií pôsobiacich pri miestnom zastupiteľstve. Ich členmi nie sú len poslanci, ale aj odborníci z radov verejnosti. Samosprávy o možnosti informujú na svojich weboch.

"Komisie napomáhajú plniť úlohy miestneho zastupiteľstva, sú poradným, iniciatívnym a kontrolným orgánom zastupiteľstva. Zasadajú väčšinou jedenkrát mesačne, vo výnimočných prípadoch aj operatívne," približuje Staré Mesto.

Občania sa môžu stať priamou súčasťou rozhodovania napríklad v oblasti dopravy, kultúry, vzdelávania, sociálnych vecí, zdravotníctva či územného plánovania. Hľadajú sa tiež odborníci na životné prostredie, financie či participáciu.

Podmienky a požiadavky na uchádzačov zverejnili mestské časti na svojom webe. Súčasťou je životopis i motivačný list, prípadne krátke zhodnotenie záujmu pre danú komisiu. Zverejnené sú tiež termíny, do ktorých je možné prihlásiť sa.