Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Regióny

Bratislavské mestské zastupiteľstvo má nových členov komisií

Za člena komisie pre školstvo, vzdelávanie a šport bol zvolený Ján Hrčka. Slavomír Drozd sa zase stal členom komisie na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

Bratislava 29. marca (TASR) – Bratislavské mestské zastupiteľstvo má dvoch nových členov komisií. Poslanci ich dnes zvolili do funkcie. Do komisie pre cestovný ruch a medzinárodnú spoluprácu zároveň zasadla nová predsedníčka.

Za člena komisie pre školstvo, vzdelávanie a šport bol zvolený Ján Hrčka, nový poslanec, ktorý svoj sľub zložil 1. marca. V zastupiteľstve posilnil pravicový klub SaS a OKS. Slavomír Drozd sa zase stal členom komisie na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov. Po smrti poslanca Petra Dubčeka tak už má Smer-SD opäť v komisii zastúpenie.

Zastupiteľstvo zároveň vzalo na vedomie, že tajným hlasovaním bola za predsedníčku komisie pre cestovný ruch a medzinárodnú spoluprácu zvolená mestská poslankyňa Anna Reinerová. Nahradila tak poslanca Tomáša Ágoštona, ktorý zomrel 25. februára. Reinerová je členka poslaneckého klubu SDKÚ–DS a Mosta-Híd, rovnako ako bol zosnulý poslanec.

Pre pracovné vyťaženie sa naopak poslanec Marian Greksa členstva v komisii pre cestovný ruch a medzinárodnú spoluprácu vzdal. Stále je členom v ďalších dvoch komisiách.