Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bratislavské mestské zastupiteľstvo zasadne prvýkrát pracovne 29.11

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Staronový primátor Bratislavy Matúš Vallo prevzal tento týždeň vedenie hlavného mesta na ďalšie štyri roky.

Bratislava 20. novembra (TASR) – Bratislavské mestské zastupiteľstvo zasadne prvýkrát pracovne 29. novembra. Okrem iného by sa mali kreovať jeho poradné a kontrolné orgány, ako napríklad mestská rada či mestské komisie. Zároveň budú spomedzi poslancov volení predsedovia i členovia jednotlivých komisií. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

"Mestské zastupiteľstvo ako zákonodarný orgán mestskej samosprávy tak bude môcť začať naplno schvaľovať všetky dôležité otázky celomestského charakteru a hľadať najlepšie riešenia pre mesto i Bratislavčanov," poznamenal bratislavský magistrát.

Staronový primátor Bratislavy Matúš Vallo prevzal tento týždeň vedenie hlavného mesta na ďalšie štyri roky. Zložením sľubu sa tak opätovne ujal funkcie šéfa slovenskej metropoly. Spolu s ním zložili sľub aj noví poslanci. V 45-člennom mestskom parlamente je 29 poslancov za koalíciu Team Bratislava, PS a SaS, za ktorú kandidoval aj primátor. Ďalší sa do mestského zastupiteľstva dostali ako nezávislí, alebo zastupujú iné strany či koalície.