Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Bratislavské Nové Mesto dočasne uzatvorilo MŠ na Cádrovej ulici

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Mestská časť sa snaží mať otvorené kapacity pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre.

Bratislava 9. februára (TASR) – Bratislavské Nové Mesto dočasne uzatvorilo materskú školu na Cádrovej ulici, ktorá bola otvorená pre deti rodičov pracujúcich v prvej línii. Dôvodom sú prípady ochorenia COVID-19, ktoré sa objavili v rodinách, teda nie priamo u detí alebo zamestnancov škôlky. Informuje o tom starosta Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti.

"Hoci sa ochorenie neobjavilo u žiadneho z detí ani u zamestnancov, ale 'iba' v rodinách, v tejto chvíli celú škôlku dezinfikujeme. Keď sa všetko podarí, od epidemiológov máme zelenú a v stredu by sme mohli opäť otvoriť," približuje Kusý.

Školy a škôlky v celej Bratislave sú na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava zatvorené, no mestská časť sa snaží mať otvorené kapacity pre deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre. Podľa starostu sa ukazuje, že ani takéto malé skupiny nie je možné dlhodobo ochrániť pred novým koronavírusom. Neotvorenie škôl a škôlok považuje v súčasnosti za dobré rozhodnutie.

"Nikoho neteší aktuálna situácia, ale ďakujem, že miesto tajenia už ľudia povedia, že sa u nich vyskytol COVID-19, a vďaka tomu miesto zavretia stačí škôlku opäť vydezinfikovať a otvoriť," skonštatoval Kusý, ktorý pozitívne vníma "slušnosť a zodpovednosť ľudí". Naďalej vyzýva na dodržiavanie pravidiel R - O - R (rúško - odstup - ruky) a sledovanie svojho zdravotného stavu.