Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavské Nové Mesto pomáha aj ľuďom bez domova

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Alexandra Moštková

Ľudia bez domova sú mimoriadne rizikovou skupinou.

Bratislava 27. marca (TASR) – Bratislavské Nové Mesto pomáha ľuďom bez domova na svojom území aj v aktuálnej situácii šíriaceho sa nového koronavírusu. Dar v podobe potravín, ochranných pomôcok či oblečenia už rozdalo prvým desiatkam z nich, v distribúcii potravín a ďalších potrebných vecí chce pokračovať aj v ďalších dňoch. Informuje o tom starosta Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti.

"Ľudia bez domova sú mimoriadne rizikovou skupinou. Musíme a chceme sa o nich postarať, pretože práve títo ľudia sa môžu nakaziť najľahšie a vírus následne šíriť rýchlo ďalej. Mimoriadne si vážim pomocnú ruku, ktorú nám podal slovenský lekár, vedec a pedagóg Vladimír Krčméry," konštatuje Kusý s tým, že v rámci pomoci dostala mestská časť potraviny, rúška, rukavice, deky, ošatenie, posteľnú bielizeň či uteráky.

"Spravíme všetko pre to, aby sme v pomoci tejto rizikovej komunite pokračovali," sľubuje Kusý, podľa ktorého by samospráva mohla napríklad pomôcť formou finančného príspevku pre Domov sv. Jána z Boha na Hattalovej ulici, aby mohol pracovať s ľuďmi bez domova aj v aktuálnej situácii.