Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Spoje MHD v BA začnú jazdiť podľa cestovných poriadkov pre školský rok

Na snímke autobusy MHD v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

Zároveň DPB od pondelka zavádza niekoľko zmien v MHD. Pribudnú nové zastávky a na základe dát z premávky budú upravené jazdné doby na nočných linkách.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Od pondelka 5. septembra budú jazdiť spoje MHD v Bratislave opäť podľa cestovných poriadkov platných pre školský rok. Výnimkou sú linky 31, 131 a 184, ktoré v posilnenom školskom režime začnú jazdiť až od začiatku vyučovania na vysokých školách. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojom webe.

Zároveň DPB od pondelka zavádza niekoľko zmien v MHD. Pribudnú nové zastávky a na základe dát z premávky budú upravené jazdné doby na nočných linkách. "Linka 67 bude od začiatku školského roka v Podunajských Biskupiciach predĺžená do novovzniknutej štvrte Zelený raj. Na novej trase obslúži zastávky Ligurčeková a Farmárska, každú v jednom smere. Linka bude mať novú konečnú zastávku Ovčiarska, ktorá bude umiestnená pri supermarkete," uvádza sa na webe DPB. Doterajšiu konečnú zastávku Vinohradnícka obslúži linka obojsmerne.

V Ružinove budú linky 96 a 196 smerom do Petržalky obsluhovať aj zastávku Pažítková pre možnosť prestupu na trolejbusovú linku 42. Režim prevádzky liniek 92 a 192 ostane od septembra zachovaný ako počas leta.

Zmeny sa dotknú tiež cestovných poriadkov nočných liniek. Tie budú aktualizované na základe reálnych dát z premávky, ktoré DPB zbieral prostredníctvom palubných počítačov vo vozidlách. Rozsah nočnej dopravy sa však nemení.