Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavské Staré Mesto deklaruje, že je pripravené na zimnú údržbu

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Čistenie námestí, chodníkov a schodísk bude zabezpečovať 50 zamestnancov.

Bratislava 27. novembra (TASR) – Bratislavské Staré Mesto je na zimnú údržbu pripravené. Deklarujú to Technické služby Starého Mesta (TSSM), ktoré údržbu zabezpečujú. Zároveň bola zriadená nonstop dispečerská služba, fungovať bude do odvolania. Mestská časť o tom informuje na webovej stránke.

Zimná údržba sa týka miestnych komunikácií III. a IV. triedy v celkovom rozsahu 64 kilometrov, taktiež vyše 82 kilometrov chodníkov a viac ako 4022 štvorcových metrov schodísk. "Plán zimnej služby je schválený. Komunikácie, schodiská a chodníky sú rozdelené do 19 rajónov," priblížilo vedenie spoločnosti.

Čistenie námestí, chodníkov a schodísk bude zabezpečovať 50 zamestnancov. V rámci technického zabezpečenia má spoločnosť k dispozícii nakladač, sedem malých sypačov s radlicou, osem ručných mechanizmov a štyri automobily na rozvoz posypového materiálu a pracovníkov. Pripravených je 125 ton technickej soli a desať ton ekologického posypového materiálu.

Dispečing robí pravidelný monitoring počasia na základe predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu. V prípade, že sú očakávané snehové zrážky, je vyhlásená zimná pohotovosť. Podľa plánu zimnej údržby ju vyhlasuje dispečing mestskej časti v 24-hodinovom predstihu pred očakávaným spádom snehu.

Obdobie pre zabezpečenie zimnej služby je v Bratislave stanovené od 15. novembra do 31. marca.