Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavské Staré Mesto si minútou ticha uctilo pamiatku V. Dolinaya

Pri tragickej dopravnej nehode zahynul štátny tajomník rezortu kultúry Vladimír Dolinay. Foto: MK SR

Vladimír Dolinay zahynul pri tragickej dopravnej nehode 25. júla.

Bratislava 5. augusta (TASR) – Miestni poslanci v bratislavskom Starom Meste si v stredu minútou ticha uctili pamiatku zosnulého Vladimíra Dolinaya, ktorý v mestskej časti pôsobil ako poradca starostky Zuzany Aufrichtovej pre oblasť školstva a vzdelávania. Urobili tak na mimoriadnom rokovaní miestneho zastupiteľstva.

"Vlado Dolinay urobil pre našu mestskú časť kus dobrej práce a zanechal hlbokú stopu. A to nielen v oblasti školstva a vzdelávania, ale aj kultúry. Aj vďaka nemu sme na miestnom úrade zriadili oddelenie inklúzie, sociálnych vecí a kultúry," uviedla pre TASR Aufrichtová, podľa ktorej bol človekom, ktorý dal termínu inklúzia hlbší sociálno-kultúrny obsah. Podľa starostky mal rozpracované hodnotné témy, ktoré chce mestská časť dotiahnuť.

Vladimír Dolinay bol jedným zo štyroch poradcov starostky. Pre sociálnu oblasť si starostka vybrala Mareka Machatu, pre územný rozvoj a územné plánovanie pôsobí na úrade Michal Chudík. V oblasti financií jej v minulosti radil Marcel Klimek, ktorý činnosť ukončil po tom, ako sa stal štátnym tajomníkom na Ministerstve financií SR. "Možnosť vymenovania nového poradcu pre oblasti, v ktorých pôsobil Vladimír Dolinay, nezvažujem," doplnila Aufrichtová.

Vladimír Dolinay zahynul pri tragickej dopravnej nehode 25. júla. Dlhé roky pôsobil v komunálnej politike a v tomto volebnom období zastával post miestneho poslanca v Petržalke, bratislavského mestského aj krajského poslanca. Od 1. júla pôsobil aj ako štátny tajomník na Ministerstve kultúry SR.