Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji bude cez prázdniny doprava v upravenom režime

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Zároveň všetky linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave budú premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov.

Bratislava 24. júna (TASR) - Dopravcovia v regionálnej vlakovej a autobusovej doprave, ktorí sú súčasťou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), prechádzajú od 1. júla na režim školských prázdnin. Dôjde tak k čiastkovým úpravám cestovných poriadkov. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Eva Vozárová.

Priblížila, že od 1. júla budú zmeny na linkách S70 a R70 od dopravcu Leo Express s cieľom optimalizovať a zefektívniť cestovný poriadok a minimalizovať meškania na jednokoľajovej trati.

Zmeny sa dotknú aj regionálnej autobusovej dopravy. Dopravca Arriva Mobility Solutions bude jazdiť podľa upravených cestovných poriadkov. "Väčšinou ide o menšie úpravy, ktoré sa týkajú všetkých obsluhovaných smerov," dodala hovorkyňa.

Zároveň všetky linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave budú premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. Linka 7 počas školských prázdnin nebude premávať.

"Podrobné informácie o cestovaní v IDS BK aj o všetkých spomínaných zmenách nájdu cestujúci na webe ww.idsbk.sk alebo na weboch dopravcov," ozrejmila Vozárová.