Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bratislavskí mestskí policajti od rána riešia následky silného vetra

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V Starom Meste podľa mestských policajtov zlomil vietor dopravné značky.

Bratislava 11. marca (TASR) - Mestskí policajti od rána riešia následky silného vetra v Bratislave. S niektorými si poradili, inde privolávali špecializované zložky. Situácia sa v poobedňajších hodinách začala upokojovať. Mestská polícia (MsP) Bratislava o tom informovala na sociálnej sieti.

V Starom Meste podľa mestských policajtov zlomil vietor dopravné značky. Riešili tiež spadnuté stromy na Ceste na Kamzík, v Ružinove a na Devínskej ceste, ale aj odfúknuté kontajnery na papier či oblečenie.

Na Lamačskej ceste spadol na cestu elektrický kábel, ktorý následne poruchová služba elektrárne odstránila. V meste boli tiež podľa MsP vetrom vytrhnuté a prevrátené bilbordy. Na Boroch vietor odfúkol obrovský stan, ktorý následne lietal po parkovisku. "Na mieste sme zasahovali s kolegami z Policajného zboru a Hasičského a záchranného zboru," skonštatovali bratislavskí mestskí policajti.

V Rači sa na streche obchodu uvoľnil krycí panel klimatizácie a hrozilo jeho odtrhnutie. "Vyrozumeli sme tamojších pracovníkov, ktorí ho upevnili," doplnila MsP.

Na ceste na Ulici Pri vinohradoch prevrátil vietor mobilnú toaletu. Pracovníci firmy ju následne odstránili. Na Bajkalskej ulici pri čerpacej stanici odtrhol vietor obrovskú reklamnú tabuľu. Celá sa potrhala a k zemi viselo železo, približuje mestská polícia. Pokračuje, že v Petržalke bol na budove vetrom odtrhnutý plech písmena G z reklamy. Privolaní hasiči podľa MsP situáciu zabezpečili.

Vietor zrútil na Gavlovičovej ulici aj oplotenie rozkopávky na komunikáciu. Cesta tam bola neprejazdná. "Mestskí policajti sú naďalej v teréne a sú pripravení pomôcť. Ak ste svedkom podobných udalostí, neváhajte a volajte na bezplatnú linku 159," uviedla MsP Bratislava.