Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Bratislavskú Hlbokú cestu opravili

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Rekonštrukcia cesty a chodníkov stála takmer 75.000 eur, BSK prispel sumou 25.000 eur.


Bratislava 17. decembra (TASR) - Hlboká cesta v bratislavskom Starom meste je už po rekonštrukcii a dnes ju zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a Starého Mesta odovzdali do užívania. Opravoval sa úsek medzi ulicami Sokolská a Čapkova. Rekonštrukcia cesty a chodníkov stála takmer 75.000 eur, BSK prispel sumou 25.000 eur. Informovala o tom dnes hovorkyňa kraja Lucia Forman.

"Tento rok sa formou dotácie podarilo opraviť konkrétne chodníky a komunikácie niektorých mestských častí," povedal predseda BSK Pavol Frešo. "Hlboká cesta je pre Staromešťanov dôležitou spojnicou, ktorou denne prúdia desiatky nielen domácich, ale aj turistov a návštevníkov Starého Mesta, ktorí sa ňou dostávajú napríklad na Slavín. Hlboká cesta je tak po dlhých rokoch opäť bezpečná," doplnila zástupkyňa kraja a staromestská poslankyňa Barbora Oráčová.

Práce na 757 m2 vozovky a 409 m2 chodníkoch sa začali 12. októbra. Bratislavský samosprávny kraj tento rok prispel mestským častiam Bratislavy a mestám v regióne na rekonštrukciu ciest a chodníkov dotáciami v celkovej výške 496.020 eur.