Quantcast
< sekcia Regióny

Na Bratislavskom hrade sa dnes začne najväčší piknik v hlavnom meste

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na podujatí pre všetky generácie bude postarané aj o najmenších.

Bratislava 22. mája (TASR) – Šiesty ročník gurmánskeho podujatia Slovak Food Festival od dnes do nedele na tradičnom mieste v areáli Bratislavského hradu ponúkne verejnosti pestrý program. Na podujatí sa predstavia desiatky hotelov, reštaurácií, vinárstiev, pivovarov a kvalitných domácich potravinárskych výrobcov. Podľa organizátorov je to najväčší piknik v meste, na ktorom sa vystrieda vyše 20.000 návštevníkov.

Počas dnešného popoludňajšieho varenia svoju kuchársku šou predvedú na pódiu hlavné hviezdy dňa, ktorými sú šéfkuchár Marcel Ihnačák a televízna moderátorka i autorka tematických kníh Adriana Poláková. Spolu s nimi na autogramiáde možno spoznať ďalších autorov kuchárskych a pekárskych kníh.

"Novinkou festivalu je exhibícia foodblogerov. Dávame im priestor, aby sa prezentovali nielen v takom on-line svete, ale aby ich mali možnosť vidieť fanúšikovia naživo. Ak to bude úspešné, tak by sme radi v tom pokračovali," uviedla pre TASR hovorkyňa festivalu Alexandra Štullerová.

Prvými odvážlivcami v tejto novinke sú vyštudovaný ekonóm Peter Šiška známy ako Kuchár Pepe, Lenka Mančíková (Zdravé pečenie) a Zuzana Frešo (BeFresh), ktorá robí vegánske nepečené koláče.

V sobotu (23.5,) popoludní je na programe šiesty ročník populárnej súťaže médií vo varení. Známe tváre, hlasy a mená slovenských médií sa stretnú, aby pred návštevníkmi ukázali svoje kulinárske zdatnosti. Súťažnou témou tohto ročníka je Sviežo a hravo.

Hlavnou hviezdou záverečného dňa bude šéfkuchár Vojto Artz, ktorý je od začiatku festivalu jeho odborným garantom. Tento držiteľ viacerých medzinárodných ocenení v gastronomických súťažiach si vyberie z divákov štyri dvojice, ktoré si s ním navaria inšpiratívny obed.

Na podujatí pre všetky generácie bude postarané aj o najmenších. V detskom kútiku sú pripravené školy varenia. Tam sa chlapci a dievčatá naučia aj to, ako sa po jedle dobre starať o detský chrup, v čom im poradia študenti zubného lekárstva. Na záver si deti môžu z festivalu odniesť kvalitnú zubnú kefku. V rámci ekologického konania môžu návštevníci priniesť na festival použitý kuchynský olej a odovzdať ho v stánku spoločnosti Slovnaft a Rest Oil, za čo dostanú darček.