Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bratislavský kraj od minulého roka obnovil vyše 50 kilometrov ciest

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Cestárska spoločnosť Správa ciest BSK, v ktorej má kraj stopercentnú majetkovú a manažérsku kontrolu, zrealizoval revitalizáciu vozoviek v Kostolišti, Rohožníku, Marianke či Modre.

Bratislava 11. augusta (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) od minulého roka zrealizoval desiatky väčších či menších rekonštrukcií vozoviek vo svojej správe. Takto bolo zrevitalizovaných vyše 50 kilometrov ciest a ďalších takmer 50 kilometrov je naplánovaných na najbližšie obdobie. TASR o tom informovali z BSK.

Cestárska spoločnosť Správa ciest BSK, v ktorej má kraj stopercentnú majetkovú a manažérsku kontrolu, zrealizoval revitalizáciu vozoviek v Kostolišti, Rohožníku, Marianke či Modre. Formou recyklácie asfaltových zmesí za horúca na mieste opravil takmer 25 kilometrov ciest. Touto metódou sa robili napríklad úseky Malacky - Pernek, Rača - Svätý Jur, Malinovo - Tomášov či Tomášov - Nová Dedinka.

"Naplánované sú aj ďalšie rekonštrukcie, a to technológiou recyklácie za studena na mieste. Pôjde celkovo o takmer 43 kilometrov. Ide o najkomplexnejšiu opravu, ktorá sa používa na najrozpadnutejších úsekoch ciest," uviedlo BSK. Takto sa budú realizovať opravy na úsekoch Pernek - Kuchyňa, Blatné - Šenkvice, Slovenský Grob - Viničné, Doľany - Štefanová, Budmerice - Báhoň, Dunajská Lužná - Miloslavov či Kráľová pri Senci - Hrubá Borša.