Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Bratislavský kraj prijíma návrhy kandidátov na výročné ocenenia

Na archívnej snímke predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba . Foto: TASR - Pavol Zachar

Prihlasovací formulár je zverejnený na webovej stránke kraja.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prijíma návrhy kandidátov na tohtoročné ocenenia BSK. Do 20. septembra ich môžu navrhovať obyvatelia, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v kraji. Ocenení pritom môžu byť jednotlivci i organizácie.

"Som presvedčený o tom, že v žiadnom inom kraji nenájdete také množstvo osobností, ktoré skvalitňujú život obyvateľov a robia región krajším. Je škoda, že často o nich nevieme, i preto vyzývam ľudí, aby neváhali a nominovali výnimočných ľudí vo svojom okolí,“ uviedol predseda BSK Juraj Droba.

Prihlasovací formulár je zverejnený na webovej stránke kraja. Súčasťou nominácie musí byť aj súhlas nominovaného a jeho stručný životopis, v prípade organizácie ekvivalentný záznam aktivít a úspechov.

BSK každoročne udeľuje ocenenia od roku 2003, v súčasnosti v v kategóriách Výročná cena Samuela Zocha; Čestné občianstvo BSK; Pamätný list predsedu BSK a Historická osobnosť regiónu. Vlani sa prvýkrát vyhlasovala aj Cena verejnosti, hlasovanie nebude chýbať ani v tomto roku.

Výsledné nominácie budú schvaľovať poslanci BSK na decembrovom zastupiteľstve. Slávnostné vyhlasovanie a odovzdávanie cien sa uskutoční v roku 2022.