Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bratislavský kraj začal s opravou cesty v Senci

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Na rok 2022 má kraj v pláne viacero revitalizácií, predpokladané náklady sú vyčíslené na takmer 20 miliónov eur.

Bratislava 28. februára (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal s rekonštrukciou cesty III/1043 v Senci. Práce sú naplánované v čase jarných prázdnin, aby boli v čo najväčšej miere eliminované dopravné obmedzenia. Trvať majú do 6. marca. Na tento rok má kraj naplánovaných viacero rekonštrukcií ciest za takmer 20 miliónov eur. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman. Vodičov žiada kraj o ohľaduplnosť a trpezlivosť.

"Aj v tomto roku ideme vo väčšom či menšom rozsahu revitalizovať krajské cesty. Aktuálne ešte budeme dokončovať stavby, ktoré sme vysúťažili v minulom roku," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Ide napríklad o cesty medzi Malackami a Pernekom, v Hrubom Šúre či medzi Pezinkom, Vinosadmi a Modrou. Revitalizácia sa týka aj vozoviek v Tomášove, Novej Dedinke, Turni, Dunajskej Lužnej, Ivanke pri Dunaji, Bernolákove, Svätom Jure či Marianke.

Na rok 2022 má kraj v pláne viacero revitalizácií, predpokladané náklady sú vyčíslené na takmer 20 miliónov eur. Ide napríklad o cesty II. a III. triedy medzi Pernekom a Kuchyňou, Kuchyňou a Rohožníkom, Blatným a Šenkvicami, Šenkvicami a Modrou, Slovenským Grobom a Viničným, Doľanmi a Štefanovou, Budmericami a Báhoňom či Dunajskou Lužnou a Studeným. Práce sa týkajú aj cesty v Tomášove, Moste pri Bratislave, cesty medzi Slovenským Grobom a Chorvátskym Grobom i medzi Kráľovou pri Senci a Hrubou Boršou.

Cesty II. a III. triedy spravuje spoločnosť Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (SC BSK).