Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavský kraj zverejnil anketu o zvýhodnení zaočkovaných

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Anketa i ďalšie zdroje informácií nám pomáhajú pri adresnom zameraní očkovacej stratégie a propagačnej kampane, informoval riaditeľ odboru komunikácie a propagácie Úradu BSK Michal Feik.

Bratislava 26. júla (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spustil na svojej fejsbukovej stránke anketu o zvýhodnení zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19. Reakcií Za alebo Proti evidujú zatiaľ vyše dvetisíc.

„Anketa i ďalšie zdroje informácií, ktoré takýmto spôsobom o postojoch verejnosti získame, nám pomáhajú pri adresnom zameraní očkovacej stratégie a propagačnej kampane,“ informoval riaditeľ odboru komunikácie a propagácie Úradu BSK Michal Feik.

Poslanci parlamentu v nedeľu (25. 7.) schválili novelu zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. ÚVZ vďaka nej bude môcť pri tvorbe protipandemických opatrení prihliadať na digitálny COVID preukaz a pri ohrození verejného zdravia nariadiť dočasné podmieňovanie vstupu do prevádzok a na hromadné podujatia potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, prekonaní ochorenia alebo o negatívnom výsledku testu.

Kraj pokračuje v očkovaní, v priestoroch veľkokapacitného očkovacieho centra na Národnom futbalovom štadióne budú pokračovať najbližší víkend (31. 7. - 1. 8.) a v sobotu 7. augusta. "Potom znovu začneme podľa potreby. Počas augusta pokračujeme v teréne v obciach a komunitách,“ informoval BSK.

Percento zaočkovanosti v kraji odhaduje samospráva na úrovni 50 percent, v rámci hlavného mesta je približne na 60 percentách.