Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Bratislavský mestský parlament schválil zmeny 06 územného plánu mesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Primátor Bratislavy Matúš Vallo mestských poslancov informoval, že sa už pracuje na zmenách a doplnkoch 07 územného plánu.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Bratislavský mestský parlament vo štvrtok schválil zmeny a doplnky 06 územného plánu hlavného mesta. Tie reflektujú potrebu aktualizovať celomestskú územnoplánovaciu dokumentáciu vo vzťahu k platným predpisom, a to najmä z oblasti ochrany prírody, ochrany pamiatok, dopravného a technického vybavenia s dôrazom na aktuálne platné hygienické pásma, ochranné pásma a chránené územia.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo mestských poslancov informoval, že sa už pracuje na zmenách a doplnkoch 07 územného plánu. Základom v nich budú potenciálne územné plány zón zo všetkých mestských častí, vonkajšia reklama a koridor električkovej trate Šafárikovo námestie – Ružinov. Zmeny a doplnky 08 majú riešiť napríklad nájomné bývanie i zmeny vo verejnom záujme. Zmeny a doplnky 09 majú byť podľa primátora metodické.

Vallo zároveň informoval, že sa pracuje na novom územnom pláne hlavného mesta. „Chystajú sa všetky základné dokumenty,“ deklaroval s tým, že územné plány sa modernizujú a rozmýšľanie o nich sa mení.