Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Oddnes jazdia v Bratislavskom samosprávnom kraji nové autobusy

Odovzdanie ôsmych nových autobusov do prevádzky sa uskutočnilo v piatok 26. apríla 2013 na Autobusovej stanici Mlynské nivy v Bratislave. Na snímke nové autobusy. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ide o nízkopodlažné autobusy, ktoré uľahčia nástup predovšetkým hendikepovaným občanom a sú vybavené aj klimatizáciou.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Osem nových linkových autobusov, ktoré prispejú k zvýšeniu kvality cestovania, vyrazí dnes popoludní na cesty Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Ide o nízkopodlažné autobusy, ktoré uľahčia nástup predovšetkým hendikepovaným občanom a sú vybavené aj klimatizáciou. Systém prepravy je už pripravený aj v nadväznosti na Bratislavskú integrovanú dopravu.

"Zatiaľ je to pár vozidiel s nadštandardnou výbavou, ktoré chceme otestovať na krajských cestách skôr, než pôjdeme do ďalších investícií. Autobusy okrem iného spĺňajú aj tie najprísnejšie ekologické parametre. Rádovo stoja okolo 170.000 eur. Celkový investičný program je podstatne vyšší," uviedol na dnešnej prezentácii autobusov generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Zmluvným partnerom pri zabezpečení regionálnej autobusovej dopravy je Bratislavský samosprávny kraj. Ako na prezentácii uviedol predseda BSK Pavol Frešo, "nové autobusy majú z pohľadu cestujúcich dve veľké výhody. Prvou je, že sú nízkopodlažné a teda výhodné pre rodičov s malými deťmi a ľudí, ktorí majú problémy s pohybovaním sa, vrátane vozíčkarov. Druhou veľkou výhodou je klimatizácia, ktorá poskytne vyšší komfort cestovania a ľudia, ktorí dosiaľ uprednostňujú individuálnu dopravu dajú prednosť kvalitnej hromadnej doprave s vyššou úrovňou kultúry cestovania."