Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Bratislavským žiakom pomôže pri výbere strednej školy Deň župných škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Deň župných škôl je určený nielen pre žiakov 8. a 9. ročníkov základných škôl. Patrí tiež učiteľom, pedagogickým poradcom, rodičom i širokej verejnosti.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť pomôže pri výbere strednej školy. V priestoroch nákupného centra v bratislavskom Lamači sa v piatok koná 11. ročník podujatia Deň župných škôl. Na jednom mieste sa odprezentujú stredné školy a gymnáziá v pôsobnosti kraja.

"Je dôležité, aby sa mladí ľudia vedeli po škole nielen zamestnať, ale aby ich profesia aj bavila. Výberu treba preto venovať dostatočnú pozornosť," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Deň župných škôl je určený nielen pre žiakov 8. a 9. ročníkov základných škôl. Patrí tiež učiteľom, pedagogickým poradcom, rodičom i širokej verejnosti. Cieľom je oboznámiť sa bližšie so strednými školami, zorientovať sa v ponuke a umožniť žiakom lepšie si vybrať "tú správnu" školu na štúdium.

Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl bude pripravený aj sprievodný program. Chýbať nebudú informácie o školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia či úspechoch škôl. Pripravené sú tiež ukážky hudobných, tanečných a speváckych vystúpení, viazania kytíc či športových činností.

Podujatie potrvá od 9.00 do 19.00 h.