Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavu čaká od piatka príprava obchádzky pre predĺženie električky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Obchádzka dočasne nahradí súčasné premostenie Chorvátskeho ramena za zastávkou Jungmannova.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Príprava obchádzkovej trasy v súvislosti s výstavbou predĺženia petržalskej električky sa v Bratislave začne už v piatok (25. 11.) o 10.00 h, hneď po dokončení značenia bude doprava pod dohľadom polície presmerovaná. Obchádzka dočasne nahradí súčasné premostenie Chorvátskeho ramena za zastávkou Jungmannova. Informuje o tom primátor hlavného mesta Matúš Vallo na sociálnej sieti.

"Od piatka spúšťame bajpas číslo tri - obchádzkovú trasu pre vozidlá, peších aj cyklistov, ktorá v súvislosti s výstavbou predĺženia petržalskej električky dočasne nahradí súčasné premostenie Chorvátskeho ramena za zastávkou Jungmannova," napísal primátor.

Vysvetlil, že neďaleko "bajpasu" sa dokončujú základy budúceho veľkého združeného mosta cez Chorvátske rameno, ktorý bude súčasťou predĺženia električkovej trate v Petržalke. "Práce na združenom moste sa aktuálne dostávajú do fázy, v ktorej bude potrebné uzavretie súčasného premostenia," doplnil.

Obchádzka poslúži podľa Vallových slov na to, aby ostala doprava medzi Rusovskou cestou, Jantárovou cestou a Námestím Hraničiarov plynulá aj počas dočasného uzavretia súčasného premostenia cez Chorvátske rameno.