Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Breznianski hokejisti sa dištancujú od podpory ĽSNS

Ilustračné foto Foto: TASR

Vedenie HK Brezno sa zaoberá medializovanou udalosťou, keď ich mládež mala mať výstroj označenú nálepkami politickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. Klub to riadne vyšetrí.



Brezno 17. mája (TASR) – Vedenie Hokejového klubu (HK) Brezno je znechutené a tvrdí, že boli zneužití. Reakcia, ktorú dnes poskytli TASR, sa týka medializovaných informácií, že ich mládež nastúpila na zápas vo výstroji označenej nálepkami politickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. Nálepky tejto strany boli umiestnené na prilbách hráčov a fotografie zverejnené na sociálnej sieti.

"To, čo sa udialo, nemienime tolerovať a budeme sa adekvátne brániť. Vedenie HK Brezno sa udalosťou zaoberá a podniká všetky kroky k tomu, aby sa táto absurdná záležitosť vyšetrila," reaguje v stanovisku vedenie klubu.

"Vedenie HK Brezno nemalo absolútne žiadnu vedomosť o tom, že sa táto udalosť stala a nemá žiadnu vedomosť o tom, že by jeho členovia akýmkoľvek spôsobom podporovali akúkoľvek politickú stranu a už vôbec nie stranu, ktorá je verejne preferovaná ako strana extrémistického charakteru," zdôrazňujú predstavitelia HK Brezno.

Brezniansky hokejový klub zastrešuje bezmála 200 detí, dorastencov i mužov a venuje sa vzdelávaniu a výchove hokejovej mládeže.

"Naša činnosť nie je a ani za žiadnych okolností nemôže byť spájaná s propagáciou alebo podporou akejkoľvek politickej strany či hnutia. Fotodokumentácia, ktorá bola zverejnená na sociálnych profiloch, je zásadne proti filozofii vedenia klubu, ako aj klubu celkovo, a preto sa HK Brezno absolútne dištancuje od tejto iniciatívy, ktorá spája výchovu detí a mládeže s propagáciou politických strán a hnutí," uvádza v stanovisku Výkonný výbor HK Brezno.