Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Medzi Červ. Skalou a Heľpou bude od soboty výluka železničnej dopravy

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Autobusy zabezpečujúce náhradnú dopravu budú pristavené v tarifných bodoch Červená Skala, Heľpa, Polomka, Závadka nad Hronom-obec a Nová Maša pred výpravnými budovami.

Brezno 26. júna (TASR) – Od soboty (27.6.) do pondelka (29.6.) sa medzi železničnými stanicami Červená Skala a Heľpa v okrese Brezno uskutoční komplexná rekonštrukcia železničného priecestia v km 33,393. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Martina Pavliková.

"Rekonštrukčné práce sú spojené s výmenou starej asfaltovej konštrukcie za novú priecestnú celogumovú a budú realizované zamestnancami ŽSR. Náklady na rekonštrukciu predstavujú čiastku 53.066,15 eura," uviedla Pavliková.

Výluka železničnej dopravy je plánovaná v sobotu v čase od 7.20 do 20.00 h. V nedeľu a pondelok v čase od 7.20 do 16.30 h.

ŽSR počas výluky v tomto úseku zabezpečia náhradnú autobusovú dopravu. V sobotu na trati Červená Skala-Polomka autobusy nahradia vlaky č. 780, 785, na trati Červená Skala-Heľpa zase vlaky č. 783, 782. V nedeľu na trati Červená Skala-Polomka vlaky č. 780, 785 a Červená Skala-Heľpa vlak č. 783. V pondelok v úseku Červená Skala-Heľpa vlaky č. 780, 783 a 773.

Autobusy zabezpečujúce náhradnú dopravu budú pristavené v tarifných bodoch Červená Skala, Heľpa, Polomka, Závadka nad Hronom-obec a Nová Maša pred výpravnými budovami.

Zastávky pre náhradnú autobusovú dopravu budú zriadené pre železničnú zastávku Vaľkovňa-obec na cestnej komunikácii pri odbočke k železničnej zastávke. Rovnako pre železničné zastávky Pohorelská Maša-zastávka SAD "Pohorelá, Pohorelská Maša, Jednota" a tiež Pohorelá–zastávka SAD "Pohorelá, žel. st.".