Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Policajtov v Brezne prezbrojili

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Kristína Mayerová

Podľa Štulajtera v júli, keď to už umožnila epidemiologická situácia, absolvovali breznianski mestskí policajti profesionálny strelecký kurz na strelnici v Predajnej.

Brezno 4. augusta (TASR) – Sedem nových služobných zbraní v hodnote takmer 3500 eur kúpilo mesto Brezno príslušníkom mestskej polície. Dôvodom výmeny pôvodných bol zlý technický stav, časté poruchy a problematický servis. Informuje o tom webová stránka horehronského mesta.

„Dôvodom prezbrojenia bolo opotrebovanie pôvodných zbraní, častejšie poruchy pri streľbe, problémy s dostupným servisom a celkový technický stav po 30 rokoch služby," konštatuje na webe náčelník mestskej polície Július Štulajter s tým, že k výmene služobných zbraní došlo ešte v prvom štvrťroku tohto roka pred koronakrízou.

Ide o sedem kusov nových samonabíjacích pištolí rakúskej výroby, ktoré používajú policajné a vojenské zbory vo viac ako 50 krajinách sveta.

Podľa Štulajtera v júli, keď to už umožnila epidemiologická situácia, absolvovali breznianski mestskí policajti profesionálny strelecký kurz na strelnici v Predajnej. Pozostával z teoretickej a praktickej časti, v ktorej nacvičovali techniku mierenej streľby, strelecké pozície, reakcie na cieľ, tasenie zbrane, možnosti prebitia, riešenie poruchy zbrane, rôzne simulácie pri použití zbrane a museli prejsť i záverečným testom strelca.