Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O značku regionálny produkt Horehronie sa dá uchádzať do konca januára

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Palkovič

Záujemcovia môžu značku získať v štyroch rôznych kategóriách.

Brezno 21. decembra (TASR) – Až do konca januára budúceho roka môžu záujemcovia posielať žiadosti o udelenie práv na používanie značky regionálny produkt Horehronie. Ako TASR informovala Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie, ide už o druhú výzvu a verí, že záujem o prestížnu značku bude minimálne rovnaký ako pri prvej.

"V rámci prvej výzvy sme ocenili 16 držiteľov tejto značky. Všetkých prezentujeme na výstavách a veľtrhoch nielen v rámci regiónu, ale i na veľkých podujatiach v Bratislave či Prahe a iných miestach. Záujem o regionálne produkty je obrovský, preto sme radi, že sa nám ako jedinej OOCR podarilo v rámci jedného roku vypísať dve výzvy," konštatovala Ridzoňová Hlásniková.

Záujemcovia môžu značku získať v štyroch kategóriách - poľnohospodárske produkty a potravinárske výrobky, remeselné a iné spotrebné výrobky, služby ubytovacích a stravovacích zariadení a doplnkové služby v cestovnom ruchu.

"Držitelia značky regionálny produkt Horehronie majú svoje výrobky, produkty či služby odprezentované na destinačnom webe regiónu Horehronie a mnohé sú dostupné priamo v turisticko-informačnom centre v obci Bystrá," dodala Ridzoňová Hlásniková.