Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Brezno pokračuje v obnove hotela Ďumbier kompletnou obnovou izieb

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Hotel Ďumbier bol postavený v roku 1910 v secesnom umeleckom a architektonickom slohu podľa projektu budapeštianskych architektov Fabiána Wannenmachera a Miklósa Führera.

Brezno 26. februára (TASR) – Po minuloročnej obnove fasády, strechy, žľabov, výmene 20 okien a nasvietení hotela Ďumbier mesto Brezno pokračuje v rekonštrukcii jednej zo svojich dominánt. Začalo s renováciou interiéru, najmä izieb a spoločných komunikácií s dôrazom na navýšenie ubytovacích kapacít. Informovala o tom samospráva na svojom webe.

Práce vykonávajú zamestnanci Lesov mesta Brezno a Technických služieb (TS). Ako prvé prišli na rad búracie práce a čistenie izieb.

"Urobíme nové stierky a elektrorozvody, zrenovujeme tiež kúpeľne, kde budú nové rozvody, obklady a zariadenie. Rekonštrukcia prebieha po etapách a renovovať budeme aj priľahlé chodby," priblížil riaditeľ TS Lukáš Jeremiáš. Hotel neskôr čaká aj výmena tepelných rozvodov, kotolne a projekcia nového výťahu v starej časti.

"Aj napriek neľahkej dobe a obmedzeným financiám v mestskom rozpočte, snažíme sa práve prostredníctvom našich organizácií vo vlastnej réžii o čo najefektívnejšie nakladanie s každým eurom. Vďaka ich práci počas samotnej rekonštrukcii, dochádza k úspore finančných prostriedkov v porovnaní s komerčnými stavebnými spoločnosťami," konštatoval na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel.

Hotel Ďumbier bol postavený v roku 1910 v secesnom umeleckom a architektonickom slohu podľa projektu budapeštianskych architektov Fabiána Wannenmachera a Miklósa Führera.