Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Technické služby v Brezne pokračujú s opravou ciest a chodníkov

Ilustračmá snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Práce už zrealizovali na uliciach Sládkovičovej, ŠLN, na sídlisku Mazorníkovo a na Ulici 9. mája.

Brezno 23. januára (TASR) - Pracovníci Technických služieb (TS) mesta Brezno vykonávajú aj počas zimy opravy výtlkov ciest a chodníkov. Pomáhajú im pri tom infražiariče.

"Pomocou nich vieme aj v mrazoch a v krátkom čase pomocou nahrievania asfaltu opraviť výtlky a popraskaný poškodený asfalt. Ich nasadenie však nie je možné pri výdatných zrážkach, ktoré znehodnocujú prácu. S opravou vždy začíname na hlavných ťahoch, ktoré máme v správe a na uliciach, ktoré sú intenzívnejšie využívané," vysvetlil riaditeľ TS Lukáš Jeremiáš. Práce už zrealizovali na uliciach Sládkovičovej, ŠLN, na sídlisku Mazorníkovo a na Ulici 9. mája.

TS zabezpečujú údržbu 160 kilometrov ciest, z toho až 82 kilometrov asfaltových, 80 poľných a asi 100 kilometrov chodníkov.

"Treba však zdôrazniť, že mesto nie je správcom všetkých komunikácií na svojom území. Ide napríklad o účelové cesty vedúce k objektom vo vlastníctve fyzických a právnických osôb, ktoré si ich zjazdnosť zabezpečujú vo vlastnej réžii. Rovnako aj cesty prvej triedy, ktoré sú v správe Slovenskej správy ciest a druhej, tretej triedy patriace Banskobystrickej regionálnej správe ciest,"
zdôrazňuje samospráva na svojom webe.