Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Brezno z dotácie primátora vyčlenilo 1500 eur na zarybnenie Hrona

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Niekedy nieslo Brezno prívlastok ´brána Horehronia´ a pod takým vedením sa ňou môže znova stať, reagovali niektorí zástupcovia Slovenského rybárskeho zväzu.

Brezno 18. júna (TASR) – Horehronská metropola vyčlenila v tomto roku z dotácie breznianskeho primátora sumu 1500 eur na zarybnenie a tým aj záchranu pôvodných druhov rýb našich riek.

Vlani ma členovia miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (SRZ) oslovili na záchranu pôvodných druhov, kde aj miestni rybári robili dobrovoľnú zbierku na nákup rôčka pstruha potočného. Dobre si uvedomujem, že živá rieka znamená živé mesto. Brezno má rozpracované ďalšie projekty v spolupráci s našou organizáciou SRZ,“ konštatoval primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti.

Z uvedenej sumy v prvej fáze použili časť prostriedkov na zarybnenie revírov na rieke Hron v tejto lokalite.

Niekedy nieslo Brezno prívlastok ´brána Horehronia´ a pod takým vedením sa ňou môže znova stať. Veď odtiaľto môžete obdivovať tak krásu prírody Nízkych Tatier, Slovenského rudohoria ako aj ryby priamo v meste. Spolupráca mesta a miestnej organizácie SRZ len dokazuje, že keď sa spojí dobrá myšlienka s dobrými ľuďmi a vôľou urobiť niečo pre prírodu, možné je všetko,“ reagovali niektorí zástupcovia SRZ na sociálnej sieti.