Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Brezovej pod Bradlom bude Deň ozbrojených síl opäť po dvoch rokoch

Na snímke pohľad na mesto Brezová pod Bradlom (okres Myjava) z Mohyly Milana Rastislava Štefánika, ktorá bola odhalená na Bradle v roku 1928, 19. októbra 2018. Foto: TASR - Vladimír Miček

Verejnosť uvidí nielen slávnostný nástup jednotiek na Námestí M. R. Štefánika, ale aj statické a dynamické ukážky techniky OS SR a spojencov z mnohonárodnej bojovej skupiny NATO.

Brezová pod Bradlom 12. septembra (TASR) - Po dvojročnej prestávke oslávia vojaci Deň ozbrojených síl v sobotu 24. septembra v Brezovej pod Bradlom aj s ukážkami a kultúrnym programom. TASR o tom informoval hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Štefan Zemanovič.

Ako doplnil, v historickom kraji pod Bradlom uvidí verejnosť nielen slávnostný nástup jednotiek na Námestí M. R. Štefánika, ale aj statické a dynamické ukážky techniky OS SR a spojencov z mnohonárodnej bojovej skupiny NATO.

Slávnostnému nástupu bude predchádzať položenie vencov pri mohyle na Prietržskej ceste. "Počas nástupu na námestí si pripomenieme historické udalosti, ktoré stáli pri zrode novodobých ozbrojených síl a oceníme aktívnych vojakov, ale aj veteránov za ich obetavosť v službe vlasti," uviedol Zemanovič.

Popoludnie bude venované ukážkam a kultúrnemu programu na poli ´pod Barancom´, kde chystajú vojaci rozsiahlu dynamickú ukážku. "Tá v histórii osláv Dňa ozbrojených síl nemá obdobu. Okrem ukážok príslušníkov čestnej stráže, vystúpenia vojenskej hudby, činnosti vojenskej polície sa môže verejnosť tešiť na koncert skupiny Heľenine oči a vystúpenie zoskupenia Čarovné ostrohy," doplnil hovorca.