Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V lokalite Brezové je stavebný boom, vyrastá tam 25 domov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Pozemky v novej lokalite vznikli scelením.

Brezovica 5. augusta (TASR) – Výstavba desiatok rodinných domov sa začala v novej lokalite Brezové v oravskej obci Brezovica. Podľa tamojšieho starostu Mariána Ujmiaka stavebný boom priviedol do obce aj nových obyvateľov.

"V novej lokalite Brezové sme urobili jednoduché pozemkové úpravy a spustila sa tam výstavba. Rozostavaných je už 25 domov. Stavajú tam aj vodovod, časť kanalizácie, ktorú realizuje Oravská vodárenská spoločnosť z vlastných zdrojov. Začali sa práce na prekládke vysokého napätia," priblížil starosta. V lokalite podľa neho rozširujú aj elektrickú sieť, nasledovať by mali cesty a chodníky.

Pozemky v novej lokalite vznikli scelením. "Pozemok má každý, kto tam mal parcelu, len sa mu scelila v jednej miere. Je tam 2,5 kilometra ciest, celá lokalita zaberá asi 15 hektárov," vysvetlil Ujmiak.

Jednoduché pozemkové úpravy podľa starostu zrealizovali v predpokladanom termíne. "Tešíme, že sa začalo robiť. Tých 25 domov už má vydané stavebné povolenie s tým, že kolaudačné rozhodnutie bude vydané až vtedy, keď budú skolaudované inžinierske siete," doplnil.