Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Požiar v Oravskom Podzámku už lokalizovali

Snímka horiacej výrobnej haly v Oravskom Podzámku, 19. júna 2020. Foto: FB/Prezídium hasičského a záchranného zboru

Desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov naďalej pokračujú v likvidačných prácach.

Oravský Podzámok 19. júna (TASR) – Požiar výrobnej haly v obci Oravský Podzámok (okres Dolný Kubín) likvidujú desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Škodu predbežne vyčíslili na približne jeden milión eur.

Na miesto prišla expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Po príchode na miesto udalosti hasiči zistili, že požiar zachvátil budovu, v ktorej sa nachádza píla. „Plamene sa rýchlo rozšírili na celú výrobnú halu o rozmeroch 100 krát 30 metrov." priblížila Križanová.

Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Dolného Kubína, Námestova, Tvrdošína, Ružomberka, Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Tiež členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Chlebnice, Dlhá nad Oravou, Horná Lehota, Oravský Podzámok a Sedliacka Dubová.

Požiar už hasiči lokalizovali



Požiar sa podarilo lokalizovať. Desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov naďalej pokračujú v likvidačných prácach.

Riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak konkretizoval, že požiar ohlásili v piatok po 3:30. "Aktuálne robíme likvidačné práce - rozoberáme strešnú konštrukciu, spadnuté trámy, zalievame skryté ohniská," priblížil. Nasadených bolo podľa neho vyše 20 kusov techniky, vrátane výškovej.

Požiar v Oravskom Podzámku likvidujú hasiči už niekoľko hodín. Oheň zachvátil budovu, v ktorej sa nachádza píla. Plamene sa rozšírili na celú výrobnú halu o rozmeroch 100 krát 30 metrov. Škodu predbežne vyčíslili na jeden milión eur.

Hasiči zasahujú už osem hodín



Efektívne hasenie zabezpečujú prostredníctvom čerpacieho stanovišťa, ktoré zriadili na vodnom toku rieky Orava. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Na mieste je podľa nej aj prezident HaZZ Pavol Mikulášek.