Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

O post primátora Skalice sa bude uchádzať Anna Mierna

Na ilustračnej snímke erb mesta Skalica. Foto: TASR - Martin Baumann

Ako uviedla, podporu jej vyjadrilo OĽANO, SaS, KDH, NOVA a Zmena zdola. Svoje hlavné priority a kandidátov na poslancov predstaví počas leta.

Skalica 29. júna (TASR) - O post primátora Skalice sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať súčasná primátorka Anna Mierna. TASR o tom informovala Mierna.

Ako uviedla, podporu jej vyjadrilo OĽANO, SaS, KDH, NOVA a Zmena zdola. Svoje hlavné priority a kandidátov na poslancov predstaví počas leta. "Mesto sme prebrali výrazne zadlžené s nevýhodnými úvermi. Dlh sa nám podarilo znížiť o takmer dva milióny eur, každý rozpočet skončil s prebytkom. Na zdedených záväzkoch sme vyrokovali sedemkrát výhodnejšie splátky úrokov," priblížila Mierna.

Ako doplnila, na podporu vinárstva otvorili mestský vinohrad. "Dokončili sme projektovú dokumentáciu športovej haly a ako akcionári BVS zavádzame po dlhých rokoch pitnú vodu do viacerých obcí. Za eko projekty vrátane vodozádržných opatrení a zelenej strechy sme získali aj jedno z ocenení Enviromesto 2021. Máme rozbehnuté viaceré spolupráce a veľké projekty. Preto cítim povinnosť pokračovať v rozvoji mesta," doplnila kandidátka na primátorku.

Doteraz oficiálne avizovali kandidatúru na post primátora Skalice súčasný poslanec mestského zastupiteľstva Vladislav Horňák, ktorý do volieb ide ako nezávislý, a Martin Štepán ako líder občianskeho združenia Spoločne pre Skalicu.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.