Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

POPLACH V BRATISLAVE: V centre sa pohyboval ozbrojený muž

V bratislavskom Starom Meste na Prepoštskej ulici zasahovala polícia. Ulicami sa pohyboval muž ozbrojený nožom. Policajti muža zaistili. K žiadnemu zraneniu nedošlo. Na snímke policajné pásky na rohu Ventúrskej a Prepoštskej. V Bratislave, 8. júla 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Policajti muža zaistili.

Bratislava 8. júla (TASR) - V bratislavskom Starom Meste na Prepoštskej ulici zasahovala polícia. Dôvodom bol muž ozbrojený nožom, ktorý sa pohyboval na verejnosti. Policajti muža zaistili. K žiadnemu zraneniu nedošlo. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Bližšie informácie poskytneme hneď, ako to situácia umožní," uviedla k prípadu polícia.

V bratislavskom Starom Meste na Prepoštskej ulici zasahovala polícia. Ulicami sa pohyboval muž ozbrojený nožom. Policajti muža zaistili. K žiadnemu zraneniu nedošlo. Na snímke krv na zemi pred španielskym veľvyslanectvom. V Bratislave, 8. júla 2020.
Foto: TASR - Jaroslav Novák





Policajti hovoria o pohotovom zásahu, na videu vidno kopance do hlavy



Bratislavskí policajti hodnotia stredajšiu akciu spacifikovania podozrivého ozbrojeného muža na Prepoštskej ulici v Bratislave ako pohotový zásah. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff. Na sociálnej sieti sa zároveň šíri video, kde vidieť, ako policajti kopú podozrivého na zemi do hlavy.

Zásah začali príslušníci potom, ako prijali krátko po poludní oznámenie o neznámom mužovi, ktorý sa po Prepoštskej ulici pohybuje s nožom v ruke. Muža vyzvali, aby upustil od svojho konania, na čo páchateľ nereagoval. Okrem toho sa v jeho blízkosti nachádzali dve tašky s neznámym obsahom, ktoré boli neskôr preverené pyrotechnikmi s negatívnym výsledkom. „Policajti s mužom naďalej udržiavali kontakt a opakovane ho vyzývali, aby chladnú zbraň, ktorú neustále držal v ruke, odložil, avšak neúspešne. Na miesto bola vyslaná zásahová jednotka PPÚ Bratislava,“ informuje KR PZ v Bratislave.

Služobný zákrok za použitia donucovacích prostriedkov príslušníci vykonali vzhľadom na ignorovanie ich výziev. „Muž bol následne obmedzený na osobnej slobode a bol ošetrený privolanou RZS z dôvodu ľahkých zranení, ktoré utrpel počas zákroku. K zraneniu iných osôb v súvislosti s týmto incidentom nedošlo,“ dopĺňa stanovisko polície.

Na sociálnej sieti sa šíri video, na ktorom vidieť spomínaný zásah. Počas toho príslušníci PPÚ spacifikovali podozrivého aj kopancami do hlavy. Na videu počuť, ako jeden z príslušníkov upozorňuje kolegu, aby podozrivého nekopal, lebo ich nakrúcajú na video.


J. Maškarová: Z videa sa nedá presne vyhodnotiť, či bol zákrok adekvátny



Z medializovaného videa sa nedá presne vyhodnotiť, či bol alebo nebol zákrok policajtov adekvátny. Uviedla to prvá viceprezidentka Policajného zboru (PZ) Jana Maškarová v reakcii na zverejnenie videa zo stredajšieho policajného zásahu na Prepoštskej ulici v Bratislave. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Momentálne ich nadriadený vyhodnocuje zákrok z odevných kamier, ktoré mali policajti na uniformách. Zákrokom sa bude zaoberať odbor kontroly Prezídia PZ,“ pokračuje stanovisko prvej viceprezidentky. „Je potrebné si však uvedomiť, že ten muž mal batoh a policajti museli pracovať s tou verziou, že v ňom môže mať výbušninu. Okrem toho kričal 'Alah akbar'. Preto bolo nasadených toľko policajtov a použité donucovacie prostriedky,“ uviedla Maškarová.

Skoršia reakcia, ktorá prišla z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, hovorila o akcii proti mužovi ozbrojenému nožom ako o pohotovom zásahu. Na sociálnej sieti sa zároveň šíri video, kde vidieť, ako policajti kopú podozrivého na zemi do hlavy. Na videu počuť, ako jeden z príslušníkov upozorňuje kolegu, aby podozrivého nekopal, lebo ich nakrúcajú na video.

Zásah začali policajti potom, ako prijali krátko po poludní oznámenie o neznámom mužovi, ktorý sa po Prepoštskej ulici pohybuje s nožom v ruke. Muža vyzvali, aby upustil od svojho konania, na čo páchateľ nereagoval. Okrem toho sa v jeho blízkosti nachádzali dve tašky s neznámym obsahom, ktoré boli neskôr preverené pyrotechnikmi s negatívnym výsledkom. Počas zásahu nebol okrem samotného páchateľa nikto zranený.