Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Autobus v Košiciach narazil do posýpača, sedem ľudí sa zranilo

Snímka z miesta nehody. Foto: FB: Polícia SR - Košický kraj

Prítomnosť alkoholu u vodiča autobusu ani u vodiča posýpača nezistili. Vodičovi autobusu MHD na mieste zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu.

Košice 14. decembra (TASR) - Sedem ľudí utrpelo zranenia po tom, ako autobus mestskej hromadnej dopravy (MHD) narazil do posýpača. K zrážke došlo v utorok (13. 12.) večer v Košiciach. Informuje o tom košická krajská polícia na sociálnej sieti.

Autobus išiel v pravom jazdnom pruhu v smere od Palackého ulice na Južné nábrežie, viedol ho 34-ročný vodič. "Pravdepodobne sa dostatočne nevenoval vedeniu autobusu a sledovaniu situácie v cestnej premávke a jeho prednou časťou narazil do zadnej časti svetelne označeného odstaveného nákladného vozidla," spresnila polícia s tým, že išlo o takzvaný posýpač.

V autobuse sa v tom čase nachádzalo niekoľko cestujúcich, po náraze sedem z nich spadlo na podlahu autobusu. Ľahké zranenia a rôznou predpokladanou dobou liečby utrpeli cestujúci vo veku 13, 16, 18, 36, 54 a 72 rokov.

"Najhoršie však dopadla 58-ročná cestujúca, ktorá pri páse utrpela zranenia ťažkého charakteru a doba jej liečenia a práceneschopnosti sa odhaduje na viac ako 42 dní. Vodič autobusu pri náraze utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do sedem dní, vodič posýpača sa pri dopravnej nehode nezranil," dodala polícia.

Prítomnosť alkoholu u vodiča autobusu ani u vodiča posýpača nezistili. Vodičovi autobusu MHD na mieste zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, spôsobená celková škoda bola predbežne vyčíslená na 80.000 eur. Polícia v súvislosti s touto dopravnou nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Jej presné príčiny a miera zavinenia budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.