Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Neďaleko Dunajskej Stredy havaroval autobus, hlásia zranených

Pri Dolnom Bare v okrese Dunajská Streda havaroval autobus. Najmenej deväť ľudí sa pri nehode zranilo. Foto: TASR - HaZZ

Autobus zo zatiaľ nezistených príčin zišiel z vozovky, kde bočnou stranou narazil do stromov, informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Dolný Bar 3. novembra (TASR) - Policajti v súčasnej dobe zasahujú na mieste dopravnej nehody autobusu, ktorý išiel z obce Dolný Bar smerom na Veľký Meder v okrese Dunajská Streda. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

Podľa prvotných informácií mala vodička autobusu z doposiaľ nezistených príčin zísť vpravo mimo cesty do priekopy a naraziť pravou bočnou stranou do stromu. "Vozidlo nakoniec skončilo späť na ceste. Autobus bol plne obsadený českými turistami, z ktorých viacero utrpelo pri nehode ľahšie, ale aj ťažšie zranenia. Na miesto bol privolaný aj záchranársky vrtuľník," uviedla polícia.

Policajti podrobili 43-ročnú vodičku dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "Presné príčiny a okolnosti nehody vyšetrujeme. Policajti cestu I. triedy z dôvodu dokumentovania nehody a odstraňovania jej následkov úplne uzavreli," doplnila polícia.



Výberová chronológia tragických dopravných nehôd autobusov na Slovensku


3. augusta 2003 - Dopravná nehoda autobusu pri Úhornej v okrese Gelnica si vyžiadala celkovo 13 mŕtvych a približne 25 zranených.



7. novembra 2005 - Počas dopravnej nehody pri obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota, kde došlo k zrážke kamióna s linkovým autobusom, zahynuli štyria ľudia a 11 osôb sa zranilo.



2. septembra 2007 - Na ceste z Poľany do Hriňovej v časti Snohy sa do rokliny zrútil autobus. Pri nehode zahynuli štyri osoby, v nemocnici skonala piata obeť. Zranilo sa 34 ľudí.



21. februára 2009 - Pri zrážke autobusu a motorového vlaku, ku ktorej došlo na železničnom priecestí medzi Polomkou a Heľpou v okrese Brezno, zahynulo 12 ľudí. Šesť ľudí utrpelo ťažké zranenia, 19 ľahké.



6. júna 2014 - Pri havárii autobusu na diaľnici D1 v smere na Hlohovec zomreli štyri dievčatá zo športového gymnázia v Trnave. V autobuse bolo 29 študentov a dve učiteľky. Vodič zišiel mimo cesty a autobus sa prevrátil.



5. septembra 2014 - Na následky nehody autobusu zomreli dve osoby a 32 ďalších utrpelo zranenia. Medzi zranenými boli aj tri deti. Autobus sa prevrátil na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy.



14. októbra 2017 - Čelná zrážka kamióna s mikrobusom medzi Hornými Vestenicami a Hornými Sučanmi si priamo na mieste nehody vyžiadala život vodiča mikrobusu a šiestich opatrovateliek. O deň neskôr zomrela v nemocnici aj siedma opatrovateľka.



23. apríla 2018 – Dopravná nehoda autobusu s nákladným vozidlom na ceste R1 v smere z Banskej Bystrice do Zvolena pri obci Badín si vyžiadala dva ľudské životy. Jednou z obetí bol spisovateľ a filmár Peter Krištúfek.



13. novembra 2019 - Pri tragickej nehode autobusu a nákladného auta neďaleko Malanty pri Nitre zahynulo 12 ľudí, z toho štyri maloleté deti. Ďalších 15 ľudí sa zranilo.



6. januára 2020 - Život jednej osoby a zranenie ďalšej si vyžiadala nehoda osobného motorového vozidla s autobusom na ceste vedúcej z Krupiny do Hontianskych Nemiec.



11. marca 2020 - Dvoch mŕtvych si vyžiadala nehoda dodávky a autobusu, ktorá sa stala na ceste v Ružomberku -Černovej. Ľahko zranených bolo 25 cestujúcich, jedna osoba utrpela ťažké zranenia.



18. mája 2022 - Na ceste medzi Galantou a Sládkovičovom sa zrazil autobus s kamiónom. Nehoda si vyžiadala viacero zranených.



21. júna 2022 - Pri nehode autobusu, ktorá sa odohrala pri obci Gánovce, okres Poprad, sa ľahšie zranil vodič, staršia žena a jedno dieťa utrpelo šok. Autobus zišiel z cesty a narazil do stromu.



20. augusta 2022 - Zrážka autobusu a nákladného auta v ružomberskej mestskej časti Černová si vyžiadala troch zranených, ktorí cestovali v autobuse.



6. októbra 2022 - Päť zranených si vyžiadala nehoda autobusu v katastri obce Bohunice v Levickom okrese. Ten skončil mimo cesty a prevrátil sa na bok.