Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bratislave napadol páchateľ nepočujúceho, ten bojuje o život

Ilustračná snímka Foto: TASR Martin Baumann

Počas 24 hodín ide už o druhý násilný incident, ktorý sa udial v centre Bratislavy.

Bratislava 1. júna (TASR) - V Bratislave na Hurbanovom námestí napadol v sobotu ráno 28-ročný muž nepočujúceho 22-ročného muža. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Páchateľ ho mal kopnúť do hlavy. „Napadnutý utrpel krvácanie do mozgu v spojení s opuchom, je vo vážnom stave,“ uviedla polícia.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová potvrdila výjazd záchranárov k údajne napadnutému a zranenému mužovi. „Posádka ho na mieste ošetrila a s úrazom hlavy previezla do jednej z bratislavských nemocníc,“ spresnila Krčová.

Tá tvrdí, že prijala zvýšené bezpečnostné opatrenia ešte pred incidentom. Dodáva, že v sobotu v noci vyšle v Bratislave do terénu ešte viac policajtov. „Bohužiaľ, nie je fyzicky možné byť všade a konfliktom ihneď zabrániť,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Počas 24 hodín ide už o druhý násilný incident, ktorý sa udial v centre Bratislavy. V poobedňajších piatkových (31. 5.) hodinách sa na Obchodnej ulici odohral incident, pri ktorom polícia strieľala na páchateľa ozbrojeného nožom. Incident sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, kde pobodal príslušníka finančnej správy.

Fyzický útok, ktorý sa skončil tragicky, sa odohral na neďalekej Obchodnej ulici aj 26. mája 2018. Vtedy mal Juraj H. napadnúť Filipínca Henryho Acordu. Ten bol takisto kopnutý do hlavy. Na následky zranení v nemocnici neskôr zomrel. Juraj H. bol odsúdený Okresným súdom Bratislava I na trest odňatia slobody vo výške šiestich rokov. Prokuratúra sa odvolala.