Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

BSK hľadá riaditeľov dvoch svojich DSS v Bratislave a Pezinku

Na snímke policajné autá pred Domovom sociálnych služieb (DSS) na Hrnčiarskej ulici v Pezinku, v piatok 17. apríla 2020. DSS Pezinok je od soboty 11. apríla v karanténe a v okolí domova je ochranné pásmo. V uplynulých dňoch tam bolo pozitívne testovaných viacero klientov a pracovníkov na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Celkovo eviduje Slovensko k 17. aprílu deväť úmrtí na ochorenie COVID-19, z toho päť je z pezinského domova sociálnych služieb. Foto: TASR - Michal Svítok

Uchádzači by mali mať minimálne tri roky prax v riadiacej funkcii alebo odpracovaných päť rokov v zariadení sociálnych služieb.

Bratislava 23. júna (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) hľadá riaditeľov dvoch svojich domovov sociálnych služieb (DSS). Výberové konanie sa týka Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých na Javorinskej ulici v Bratislave a Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov na Hrnčiarskej v Pezinku. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do konca júla.

"Práca v sociálnej oblasti nie je jednoduchá. Potrebuje silného človeka, telom i dušou, ktorý toto povolanie, niekedy až poslanie, bude robiť s láskou, empatiou a obrovským nasadením. A pozícia riaditeľa tiež nie je výnimkou. Vyžaduje si človeka, ktorý je manažérom, psychológom, kolegom, kreatívcom," poznamenal predseda BSK Juraj Droba.

Uchádzači by mali mať minimálne tri roky prax v riadiacej funkcii alebo odpracovaných päť rokov v zariadení sociálnych služieb. Kraj požaduje tiež vysokoškolské vzdelanie II. stupňa humanitného, ekonomického alebo právneho zamerania. Ďalšie požiadavky spolu so zoznamom potrebných dokladov je zverejnený na webovej stránke kraja. Prihlášky je možné doručiť do podateľne Úradu BSK do 31. júla. Na osobný pohovor budú pozvaní tí uchádzači, ktorí splnia stanovené podmienky.

K náplni práce riaditeľa domova sociálnych služieb patrí riadenie, kontrola činnosti zariadenia, zabezpečenie plynulej prevádzky či analyzovanie a vyhodnocovanie hospodárenia s verejnými prostriedkami.