Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Karanténu v DSS Pod hradom predĺžili

Ilustračné foto. Foto: TASR – Martin Baumann

V DSS Pod hradom poskytujú sociálnu službu dospelým osobám, ak sú odkázané na pomoc inej osoby a ich stupeň odkázanosti je najmenej piaty.

Bratislava 16. decembra (TASR) – Karanténa v Domove sociálnych služieb Pod hradom v Plaveckom Podhradí je na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave predĺžená do piatka. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

"Priebeh stavu u klientov je väčšinou bez príznakov alebo so slabou nádchou, kašľom, prípadne sťaženým dýchaním bez vysokej horúčky," dodala.

Na začiatku decembra kraj informoval, že v DSS Pod hradom v Plaveckom Podhradí v okrese Malacky bolo PCR testami identifikovaných 38 klientov a 14 zamestnancov s pozitívnym výsledkom. Stalo sa tak aj napriek pravidelnému testovaniu antigénovými testami s negatívnymi výsledkami. 

Dôvodom na prísnejšie testovanie všetkých klientov spoľahlivejšími PCR testami bolo, že zariadenie identifikovalo na konci novembra pozitívny výsledok testu u jednej klientky. Kraj následne v zariadení ešte viac sprísnil protipandemické opatrenia.

V DSS Pod hradom poskytujú sociálnu službu dospelým osobám, ak sú odkázané na pomoc inej osoby a ich stupeň odkázanosti je najmenej piaty. Taktiež aj ľuďom, ktorí sú nevidiaci či prakticky nevidiaci a ich stupeň odkázanosti je najmenej tretí. Celková kapacita zariadenia je 60 miest a forma sociálnej služby je celoročná - pobytová.