Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Bratislavský kraj odsudzuje agresiu Ruska, Ukrajine vyjadril podporu

Na snímke predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, foto z archívu. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na bratislavskom mestskom zastupiteľstve zároveň vyčlenili 100.000 eur na humanitárnu pomoc Ukrajine.

Bratislava 24. februára (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ostro odsudzuje vojenskú agresiu Ruskej federácie voči Ukrajine. Deklaruje pripravenosť pomôcť a poskytnúť dočasné ubytovanie a sprostredkovať humanitárnu a finančnú pomoc. Obyvateľom Ukrajiny vyjadruje podporu a solidaritu.

"Poslanci a poslankyne ostro odsudzujú vojenskú agresiu Ruskej federácie voči Ukrajine. Ide o neakceptovateľné a hrubé porušenie medzinárodného práva. Obyvateľom Ukrajiny vyjadrujeme podporu a chceme ich uistiť o našej solidarite," konštatujú v spoločnom vyhlásení členovia krajského poslaneckého zboru.

Morálnu podporu ukrajinskému ľudu vyjadril aj predseda BSK Juraj Droba. "Toto nie je hokejový zápas, kde niektorí držia Švédsku a niektorí Fínsku. Toto je hanebný akt vojny vyvolaný bezškrupulóznym človekom, ktorý má už dnes na rukách krv tisícov nevinných ľudí," povedal pre TASR Droba.

Bezpečnostná rada Bratislavského kraja zasadne bezodkladne po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR. Riadiť sa bude jej pokynmi v oblasti krízového riadenia.

Na bratislavskom mestskom zastupiteľstve zároveň vyčlenili 100.000 eur na humanitárnu pomoc Ukrajine. "Je to prvý krok, ktorým Bratislava podporí Ukrajinu. O ďalších krokoch budeme informovať," uviedla bratislavská samospráva.