Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Bratislavský kraj spustil mapový portál so školami a cyklotrasami

Ilustračné foto. Foto: TASR

Pre obyvateľov kraja sú k dispozícii interaktívne výkresy úplného znenia územného plánu kraja a mapa zariadení, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK.

Bratislava 13. októbra (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spustil mapový portál mapy.bratislavskykraj.sk. Verejnosť tam môže nájsť územný plán, stredné školy, kultúrne zariadenia, ale aj cyklotrasy či mapy lesov. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Lucia Forman.

Pre obyvateľov kraja sú k dispozícii interaktívne výkresy úplného znenia územného plánu kraja a mapa zariadení, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK. "Tieto zariadenia je možné na mape jednoducho vyhľadávať a zistiť aktuálne informácie, napríklad opatrenia na zamedzenie šírenia nového koronavírusu," spresnila Forman.

Pod záložkou 'krajina' sa nachádza enviroHUB BSK, ktorý okrem poskytovania informácií v oblasti environmentálneho vzdelávania a osvety umožňuje zapojeným organizáciám pomocou formulára pridávať projekty a udalosti v oblasti environmentálnej výchovy. Návštevníci môžu nahliadnuť i do priestorovej štruktúry lesov na území BSK či vyhľadať aj lekárne, výdajne zdravotníckych pomôcok, zariadenia ambulantnej pohotovosti a agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti na území Bratislavského kraja.